Grootste headlineshow ooit voor Tricklebolt

Band uit Lemele presenteert nieuwe plaat ‘Straight into the Blue’ in grote zaal Hedon

LEMELE – De Lemelse rockband Tricklebolt presenteert op vrijdag 28 februari zijn tweede plaat ‘Straight into the Blue’ in Hedon in Zwolle. Aanvankelijk zou de presentatie plaatsvinden in de kleine zaal van Hedon, maar die was na zes dagen al uitverkocht, vandaar dat het concert is verplaatst naar de grote zaal. “Voor ons de grootste headlineshow tot nu toe”, stelt gitarist Tim Kampman.

“Dat betekent dat we extra groot kunnen uitpakken; we willen het echt onvergetelijk maken. Maar het betekent ook dat we nog even hard onze best moeten doen om de zaal lekker gevuld te krijgen.” De band bestaat verder uit de broers Bastian en Daan Pen (respectievelijk zang/gitaar en bas), Roy Scholten (Hammond) en Lars Spijkervet (drums).
De tweede plaat is opgenomen in de Galloway Studio in Nijmegen en geproduceerd door Sebastiaan van Bijleveldt, die eerder werkte met bands als Electric Company, Black Bottle Riot, Donnerwetter en Storksky. Tricklebolt brengt de plaat op vinyl en cd in eigen beheer uit en werkt voor de online distributie samen met het Duitse label ‘Minds of Music’. Het ambitieniveau van de band komt ook naar voren in de hoes van de plaat; het artwork van de plaat is gemaakt door Maarten Donders, een in de rockwereld gewild kunstenaar.
Het geluid van de band is sterk beïnvloed door de groten uit de jaren zeventig. Uriah Heep, Deep Purple, Led Zeppelin en Black Sabbath. Maar op de nieuwe plaat laat de band ook horen door andere genres en decennia geïnspireerd te zijn. “Onze afspeellijsten zijn inmiddels veel diverser geworden en gevuld met méér dan alleen rock en andere goeie ouwe meuk ”, verklaart Tim. “We hebben geprobeerd in elk nummer een nieuwe uithoek op te zoeken en nergens ‘middle of the road’ te blijven. Onze al uitgebrachte single ‘Atlantis’ is een mooi voorbeeld van hoe we onze muzikale en sferische grenzen oprekken. Qua sfeer weer compleet een andere kant op, gaat de afsluiter van het album; spacend, lang en heavy, met een vleugje doom zelfs, gewoon omdat we daar zin in hadden.”

Ontgroeien

Wat betreft thematiek en verhaal licht tekstschrijver Bastian Pen toe: “Dit album gaat over het vertrouwde nest ontgroeien, je eigen leven gaat nu echt beginnen. Over het zoeken naar een bestemming en ontdekken wie je reisgenoten worden en wie niet…”
De band trad het afgelopen jaar zo’n vijftig keer op. Tricklebolt deed supports voor onder andere Golden Earring, Navarone en Uriah Heep. De band stond ook op Ribs & Blues en de Zwarte Cross en trad 23 keer op in het kader van de Popronde. Vorig jaar markeerde ook het vertrek van drummer Ymte (die zich nu volledig richt op zijn band Money & the Man). Maar Tricklebolt vond snel een vervanger in Lars Spijkervet. Bastian: “Ik zag hem het jaar ervoor op de Zwarte Cross drummen als een beest, helemaal te gek. Toen Ymte afscheid nam, was hij de eerste die ik belde.”

In Hedon verzorgt de Rotterdamse band Certain Animals het voorprogramma. Voor de show heeft Tricklebolt ook twee bussen geregeld. De eerste bus vertrekt om 19.20 uur vanaf de Kruidentuin in Mariënheem en stopt daarna ook in Raalte (carpoolplek Kruispunt Bos) en Heino (Tankstation Hartholt). De tweede bus (al bijna vol) vertrekt om 19.00 uur vanaf het Kroonplein in Lemelerveld en stopt daarna in Lemele (Café de Driesprong), Ommen (Rabobank) en Oudleusen (Mansier). De bussen vertrekken om 0.00 uur weer bij Hedon. Inschrijving via de site en facebook.

Een headline clubtour als vervolg op de release van ‘Straight into the Blue’ staat nu in de steigers. De band treedt onder andere op in Den Bosch (15 maart), Amsterdam (10 april) en Hengelo (25 april). Zie verder tricklebolt.nl en facebook.com/Tricklebolt. De nieuwe plaat is verkrijgbaar vanaf 20 februari.

De hoes van ‘Straight into the Blue’. Artwork: Maarten Donders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.