GroenLinks en ChristenUnie maken zich zorgen: ‘Afname van aantal insecten in Overijssel is dramatisch’

REGIO – GroenLinks en de ChristenUnie willen weten of de provincie Overijssel zich meer wil inzetten op het gebied van ecologisch bermbeheer. Beide partijen maken zich zorgen over de afname van het aantal insecten in Overijssel. “Dit is uit verschillende onderzoeken in het afgelopen jaar gebleken”, zegt Statenlid Renate van der Velden (ChristenUnie). “We zullen op alle fronten in moeten zetten om dit tij te keren.”

“Afgelopen week werd bekend dat van de gemeentelijke bermen slechts 35 procent ecologisch beheerd wordt. Dat kan dus nog beter”, laten beide partijen weten. “We willen dan ook graag weten of de provincie kansen ziet om, samen met gemeenten en waterschappen, nog meer in te zetten op ecologisch bermbeheer.”

 

4 REACTIES

 1. Zoiets behoeft geen onderzoek. Het is mij al decennia duidelijk dat het aantal insecten terugloopt.
  Iedereen die meer dan 10 jaar auto rijdt moet dat zijn opgevallen.
  Behalve die rups dan..

  • Is het ook mogelijk dat inwoners van een gemeente een aantal meter berm adopteren, om deze dan flora en fauna vriendelijk te onderhouden? Lijkt mij eigenlijk wel leuk om te doen.

   • Dat is altijd beter dan niets, maar het lijkt mij dat de landbouwgronden het meeste effect hebben. Terug naar diversiteit in de weilanden. Dus niet bespuiten met een stof die alles tegenhoudt behalve het gewenste gewas.
    Minder intensieve landbouw dus. ai een heikel punt..

 2. In de winkels liggen straks de vakken weer vol met spuitbussen om alle insecten waar de mens last van heeft, vakkundig te doden. En wat zou het effect zijn van alle soorten van straling die tegenwoordig altijd aanwezig is? En alle vervuiling die het (vlieg)verkeer met zich meebrengt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.