Gezocht: nieuwe uitbater voor café d’Olde Wettering

LIERDERHOLTHUIS – Stichting Dorpshuis Lierderholthuis is op zoek naar een nieuwe uitbater voor café d’Olde Wettering. De huidige uitbater van het café heeft onlangs aangegeven te willen stoppen. “Dat is in goed overleg gegaan.” De stichting wil dat het café “weer de huiskamer van Lierderholthuis wordt”.

Margreet Bosch en Bertwin Elshof van Stichting Dorpshuis Lierderholthuis (SDL) vertellen dat het Dorpshuis en het café nauw verbonden zijn met elkaar. Dat zit zo: na de opening van het Dorpshuis in 2014 kocht de gemeente Raalte het café. Vervolgens werd dat overgedragen aan SDL. “De stichting is dus eigenaar van zowel café als Dorpshuis”, vertelt Bertwin. Margreet vult aan: “We willen graag dat het Dorpshuis voordeel heeft van het café en andersom.”
Mogelijkheden bieden het café en het Dorpshuis genoeg. Margreet: “Het café heeft mooie faciliteiten zoals een ruime keuken en is goed onderhouden. Zo zijn er afgelopen jaar nieuwe kozijnen geplaatst.” Volgens de twee bestuursleden biedt het café alle kansen voor een ondernemend type. “Die ziet wat er mogelijk is en er energie en enthousiasme in steekt om iets op te bouwen,” zegt Bertwin. “Een stel, twee mensen, zou aardig zijn. Dan kunnen ze er samen wat van maken.” Een constructie zoals in Herxen is een goed voorbeeld, zo stellen Margreet en Bertwin. “Het stel dat daar het hele Dorpshuis beheert, organiseert veel activiteiten.” Bertwin: “Er zit energie genoeg in ons dorp, kijk maar hoe snel het multifunctionele veld van de grond kwam. In ons Dorpshuis, ook gebouwd door vrijwilligers, zijn allerlei commissies en clubs actief. Er is veel sport, verder maken de muziekvereniging en toneelgroep er gebruik van. Een nieuw initiatief is een avond met live-band. Vrijwilligers zijn zo belangrijk. Dit soort activiteiten moet je samen doen. Het zou mooi zijn als café en Dorpshuis weer een geheel worden. Zoiets moet groeien.”

Leuke ideeën

Ondanks dat er al interesse is om uitbater te worden, zoekt SDL toch bewust de publiciteit. “We willen graag dat zoveel mogelijk mensen reageren”, zegt Margreet. “Ondernemende personen met bruikbare en leuke ideeën. Een restaurant zou bijvoorbeeld een optie zijn. Of feestjes. Het hele gebouw is multifunctioneel bruikbaar. Als een gast iets bijzonders wil, hoef je als ondernemer bijna nooit nee te verkopen. We staan als SDL in ieder geval open voor allerlei plannen.” SDL wil graag meedenken en meehelpen, maar beklemtoont wel dat nieuwe initiatieven niet vanuit de stichting moeten komen. Bertwin: “SDL verhuurt het café en het appartement erboven. De stichting is destijds opgericht met als doel het gebouw in stand te houden. Daar hoort de verhuur van café d’Olde Wettering ook bij. Het Dorpshuis is het middelpunt van activiteiten. Iets nieuws en verfrissends in het café zou ons dorp een bruisende impuls geven.”

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Bertwin Elshof, mob. 06 83688676 of mailen naar: info@dorpshuislierderholthuis.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.