Gewoon Carolien: Spirituele ervaring

Een mevrouw schrijft: “Twee jaar geleden werd ik in de nacht voor het eerst bezocht door een groot licht dat helemaal door mij heen ging, alsof het geweven werd of misschien al wel altijd zo was. Het licht voelde zacht, groot, dragend en helend. Vlak ervoor had een man die ik zeer liefhad de relatie beëindigd. Het was alsof ik getroost werd met de boodschap: er is een Grotere Liefde. Ik moest denken aan verschillende dichters en schrijvers, die spreken over de Geliefde en hun diepe liefde voor deze Geliefde. De man en ik vonden elkaar weer, ik kreeg weer hoop. Zou ik de grote liefde met hem mogen ervaren? En toen brak hij het toch weer af. Toen er vlak daarna weer een nieuwe liefde in zijn leven kwam, brak dat mijn hart. Het was een zware tijd. En toch. In die breuk verdiepte mijn hart zich. Juist in die breuk ging ik een diepere liefde ervaren. Het was magisch. Ergens las ik: ‘Er is een medicijn in verdriet, in rouwen’. Ja een medicijn naar een grotere vorm van liefde.

Deze ervaring bracht me ertoe om vaker in stilte te zijn, wat ik al heel lang wil, rust en stilte voor het hart. Ik klaarde al het negatieve op en zocht steeds weer een rustige plek op. Ik ging dan zitten en dacht aan niets. Dan ging ik als het ware luisteren naar de gevoelens van stilte zonder woorden. Soms kun je dan met je gevoel je hart horen en dat kan dan soms vertellen dat het goed is. De aandacht vanuit je hoofd kun je toestaan om steeds meer te zakken, zakken, zakken naar het centrum van het hart. Focus je op je ademhaling en richt je aandacht heel bewust op je hart en het gebied rondom je hart. Voel maar welke impuls daar vandaan komt. En dan kan je natuurlijk aangeven wat jij wilt van het leven, maar je kunt ook vragen ‘wat wil het leven van mij?’ Dan ga je de diepte van het hart in, je hart kan verruimen zodat de ziel zich kan gaan bewegen. Bewegen naar heling, bewegen naar worden wie je ten diepste bent. Dan hoor je de woordeloze signalen van het leven die je helpen bij het vinden van je levensdoel. In mijn ervaring is niets zo belangrijk als het beseffen wat je levensdoel is.”

Ze beschrijft het mooi en duidelijk. Mogelijk raak je geïnspireerd. Reageer gerust: staging2.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.