Genoeglijke middag met Jan Brokken

OLST – Schrijver Jan Brokken is op zondag 8 maart de gast van de jaarlijkse Genoeglijke Middag aan de IJssel in het Holstohus in Olst. Brokken (1949) schrijft romans, reisverhalen en literaire non-fictie.

Jan Brokken groeide op als domineeszoon in het Zuid-Hollandse Rhoon. Hij begon zijn carrière als journalist; sinds 1986 schrijft hij alleen nog boeken. In 2018 verscheen van hem De Rechtvaardigen – hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde. In dit boek vertelt hij hoe de Nederlandse consul in Kaunus (Litouwen) voor Joodse vluchtelingen een visum voor Curaçao uitschreef. Daarmee reisden ze met de Transsiberië Express naar Japan en verspreidden zich van daaruit over de hele wereld. Vrijwel allen overleefden ze de oorlog. Brokkens meest recente boek is Stedevaart (december 2019). Hierin beschrijft hij 22 steden aan de hand van 22 markante persoonlijkheden – beeldend kunstenaars, schrijvers, componisten, architecten, politici, geleerden of een boekbinder – die de geest van de stad incarneren.

De Genoeglijke middag aan de IJssel is een samenwerking van de Maatschappij tot nut van het algemeen departement Olst-Deventer (’t Nut), Boek & Kantoor Korten in Olst en de Bibliotheek Salland. Tijdens de middag zijn er boeken van Jan Brokken te koop en de schrijver zal in de pauze boeken signeren. Ook is de bar van ‘Hier is ut’ geopend voor een drankje.
Aanvang is om 14.30 uur. De entree bedraagt 10 euro (leden van de bieb 7,50 euro; leden van ’t Nut, Vrienden van Korten, studenten en scholieren 5 euro). Kaarten zijn te koop bij Boek & Kantoor Korten in Olst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.