Home / Algemeen / Gemeente Hellendoorn zet in op gezonde speelplekken

Gemeente Hellendoorn zet in op gezonde speelplekken

HELENDOORN – Hellendoorn gaat samen met de provincie aan de slag om groene, gezonde speelplekken te creëren voor alle kinderen in de gemeente. Gedeputeerde Ten Bolscher maakte in Heino bekend dat de gemeenten Enschede, Oldenzaal en Hellendoorn partnergemeenten zijn in het project ‘Groene schoolpleinen’.

“Een groen schoolplein heeft een positief effect op de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Er zijn minder ruzies, meer uitdagingen en meer educatieve mogelijkheden”, zegt gedeputeerde Ten Bolscher.

De provincie heeft als doelstelling dat alle Overijsselse schoolpleinen in 2025 groen zijn. Voor scholen is er nog de mogelijkheid subsidie voor een groen plein aan te vragen. In 2019 hebben tachtig scholen dit gedaan.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.