GeinGalaBal: theater met toekomst

RAALTE – Het GeinGalaBal (GGB), de traditionele zittingsavond van carnavalsvereniging de Stöppelkaters, is dit jaar op zaterdag 8 februari in residentie Den Vergulden Kater (de Leeren Lampe). De zaal is open vanaf 20.30 uur, het programma begint klokslag 21.11 uur. Met een mooie mix van ervaring en jeugdig elan is het GGB nog steeds de bakermat voor nieuw talent. Artiesten laten zien dat theater in een nieuw jasje tijdloos is.

De Stöppelkaters denken nog met regelmaat terug aan vroegere tijden, waar de bezoekers schuddebuikend lachten tijdens de optredens van Mans van de Kloete, De Hapi’s, Lös Herkwerk, Political Joe, Herman Tutert en vele anderen. Maar sinds 2009 hebben ze een ‘eigen’ rijzende ster in hun midden die straks, of beter gezegd nu al, in dit illustere rijtje thuishoort. De traditionele buut is nog steeds het hart van het GGB-programma. Raalter trots Gerard van der Weegh, alias ‘Gait Vedan’, brengt weer gortdroge humor in Sallands dialect. In één zin presteert hij het om drie kwinkslagen te maken. In welke gedaante hij straks op de proppen komt? Dat is ieder jaar een ander personage. Kom kijken om het te zien.

Prins Laurens de 1e en zijn gevolg zullen zich de ogen uitkijken, want de danseressen van de Stöppelkaters, van jong tot oud, gooien letterlijk hun beste beentje de lucht in. Op het podium zijn wervelende dansen te zien van de Hofdames, de Fire Cats en de Dansmariekes van de Krielen. Ook conferencier Jeroen Smits maakt zijn opwachting. Destijds won hij het tv-programma Moppentoppers van Ron Brandsteder. Tijdens de prijsuitreiking voorspelde André van Duin hem een bijzondere toekomst en verwachtte dat het grote publiek nog veel van hem zou gaan genieten. Een vakman die niet op zijn mondje gevallen is en de moppen, grappen en grollen soepel de theaterzaal in rolt.

De Raad van Elf wordt onderhand ook al een vaste en graag geziene gast op het podium. Met jeugdig elan bewegen ze over het podium en creëren ze een sfeertje dat aanslaat. Zij krijgen het publiek snel op hun hand en de stemming is uitbundig. De hoogheden prins Gijs de 1e van de Krielen, prins Fabian de 1e van de Stöppelducks en prins Laurens de 1e van de Stöppelkaters staat dus heel wat te wachten. Tot slot wordt op deze avond ook de Zeldzame Kater uitgereikt. Onlangs werd bekendgemaakt dat deze eer dit jaar de organisatie van de Dorpsquiz Raalte ten deel valt.

Kaarten à 11 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Schulten VOF aan de Herenstraat. Zolang de voorraad strekt zijn ze ook op 8 februari nog te koop aan de kassa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.