Farmers Defence Force opent noodnummer voor door storm getroffen burgers

REGIO – De Farmers Defence Force heeft een noodnummer beschikbaar gesteld voor burgers die problemen hebben door de storm Ciara. “Farmers Defence Force stelt haar netwerk, trekkers en manschappen ter beschikking om hulp te bieden indien nodig”, schrijft het bestuur van de actiegroep.

Volgens de Farmers Defence Force hebben ’talloze strijders’ aangegeven om te helpen. “De hulp is niet bedoeld voor omgewaaide tuinhekken en dergelijke.”

Mensen die zwaar materiaal nodig hebben kunnen het probleem melden via 06-27595999.

Kritiek

Het hulpaanbod komt na een week van kritiek op de actiegroep. De Farmers Defence Force publiceerde een brief waarin het stevig uithaalde richting ‘vleesbazen, zuivelbobo’s, voerboeren en bankiers.’ Zij zouden de sector ‘als een Judas verraden.’ Minister Carola Schouten pikte de woorden niet en besloot voorlopig niet in gesprek te gaan met het Landbouw Collectief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.