Echtpaar Van Klinken-Drenth 65 jaar getrouwd

MARIËNHEEM – Burgemeester Dadema bracht vorige week een bezoek aan het jubilerende echtpaar Van Klinken-Drenth in Mariënheem. 65 jaar geleden, op 25 januari, gaven ze elkaar in de stad Groningen het ja-woord. Samen kregen ze vier kinderen en inmiddels zijn er elf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen geboren.

Kort na hun huwelijk vestigde het echtpaar zich in Raalte, waar een broer van de heer Van Klinken een bakkerij runde. Zelf grepen ze de unieke kans aan om een schoenenzaak over te nemen, waar later ook kampeerartikelen verkocht werden. Beiden werkten altijd samen in de zaak. Nadat ze stopten met hun winkel reisden ze veel. Ze bezochten onder meer Indonesië, Thailand, Rusland en de Noordkaap. Vooral het noorderlicht maakte veel indruk. Ook kamperen in Nederland hoorde bij hun vakanties.

De heer Van Klinken is oorlogsveteraan en zet zich nog steeds sterk ik voor oorlogsveteranen van Indië. Zij behoren de eer te krijgen die ze verdienen. Hij zit in commissies, bezoekt vergaderingen en schrijft veel over dit onderwerp. Al jaren gaat hij naar de Veteranendag in Den Haag, ontmoet daar oude collega’s en rijdt in een oorlogsvoertuig mee in het defilé.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.