Drie Raaltenaren vast na tonen nepwapen bij de Leeren Lampe

RAALTE – Bij de Leeren Lampe in Raalte zijn in de nacht van zondag op maandag drie jonge mannen opgepakt vanwege het bezit van een nepvuurwapen. Het gaat om twee mannen van twintig en een van achttien jaar oud. Alle drie komen uit Raalte.

De drie werden aan de deur van de horecagelegenheid geweigerd, omdat ze niet verkleed waren. “Dat is bij carnaval wel een vereiste om in het feestgedruis opgenomen te worden. Dus er werd ze verteld dat ze niet in die hoedanigheid naar binnen mochten,” vertelt Ruud Visser van de politie Oost-Nederland. “Toen zag een van de beveiligers dat een van hen mogelijk een vuurwapen bij zich had en die heeft direct de politie gebeld.” Bij aankomst van de politie zat het drietal inmiddels in een auto. “We hebben daar in de directe omgeving een auto staande kunnen houden en de drie mensen die daarin zaten eruit gepraat. We hebben één nepvuurwapen aangetroffen in die auto.”

De drie Raaltenaren zijn aangehouden en zitten nog vast.

Foto: still uit een opname van de aanhouding van de drie mannen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.