Dorus Broeks honderd jaar

HOONHORST – Afgelopen week vierde Dorus Broeks onder grote belangstelling zijn honderdste verjaardag. Hij vierde dat op de Zwaluwhof aan de Zwarteweg in Hoonhorst, de plek waar hij ook geboren is.

Zijn gehele werkzame leven was hij boer, totdat de boerderij overging in een maatschap. Vanaf dat moment verrichtte hij regelmatig hand-en- spandiensten op de boerderij.

Dorus en zijn echtgenote die in 2004 overleden is, hebben twaalf kinderen; drie dochters en negen zoons. De eeuweling heeft maar liefst 32 kleinkinderen en nog eens 22 achterkleinkinderen. Ondanks zijn zeer beperkte gezichtsvermogen kent hij ze allemaal nog, zo vertelt een van zijn kinderen. Hij woont geheel zelfstandig, met enige hulp van Carinova en zijn kinderen in een bejaardenwoning in Hoonhorst. Dorus is maatschappelijk en sociaal nog zeer betrokken bij de Hoonhorster gemeenschap. In verband met zijn beperkte gezichtsvermogen maakt hij regelmatig gebruik van luisterboeken en ook het agrarisch blad De Boerderij volgt hij met veel belangstelling. Twee dagen per week bezoekt hij de dagbesteding van zorgboerderij Damhoeve, hij gaat veelvuldig naar de soos van Welzijn Ouderen in zaal Kappers en hij gaat graag naar de kerk. Waar hij zich op verheugt is de opgraving van de Messerschmitt bij Millingen. Hij was ooggetuige van de crash van dit toestel in 1944.

Burgemeester Erica van Lente kwam Dorus Broeks feliciteren namen de hele gemeente Dalfsen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.