Home / Nieuws / Cultuur Café Raalte: iedereen doet mee

Cultuur Café Raalte: iedereen doet mee

RAALTE – Hoe zorg je ervoor dat kunst en cultuur bijdragen aan maatschappelijk opgaven in de zorg? Dat is de vraag waar het tijdens het Cultuur Café Raalte om draait. Iedereen is op 12 februari welkom om mee te denken over de verbinding van het kunst- en cultuuraanbod in de gemeente Raalte met de zorgsector.

Aan de hand van vragen als ‘Kan iedereen in de gemeente Raalte meedoen aan kunst en cultuur?’ en ‘Is er voor iedereen aanbod?’ gaan de deelnemers met elkaar het gesprek aan. Tijdens deze gesprekken zoeken de deelnemers verbinding en gezamenlijkheid, die mogelijk een bodem vormen voor nieuwe succesvolle projecten.

Uit voorbeelden blijkt dat kunst, cultuur en zorg een succesvolle combinatie is. In Mariënheem startte naar aanleiding van het Cultuur Café 2019 het project ‘Verhaal in beeld en geluid’. In het verlengde hiervan wordt er tijdens het cultuurcafé op 12 februari ook ingegaan op het onderwerp ‘muziek en dementie’. Ook de Wijhese harmonie is aanwezig om een succesvol voorbeeld met de aanwezigen te delen. Zij vertellen hoe de Meedoe Muziekactiviteiten tot stand zijn gekomen en hoe vraag tot een passend aanbod heeft geleid.

Aanmelden

Het Cultuur Café Raalte vindt plaats in het Grand Café De Hartkamp, Jan van Arkelstraat 15 in Raalte. Inloop vanaf 19.00 uur; aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan voor 10 februari door een mail te sturen cultuur@raalte.nl. Vermeld uw naam, eventueel organisatie en het aantal personen waarmee u komt. Iedereen is van harte welkom. Bent u vertegenwoordiger van een organisatie voor zorg en welzijn of een culturele organisatie dan is het Cultuur Café extra interessant voor u. Ter inspiratie vertellen buurtbewoners en de activiteitenbegeleider van Carinova woonzorglocatie De Hartkamp hoe De Hartkamp activiteiten voor bewoners én de buurt samen organiseert.

Lees ook

Gratis cursus Kennismaken met Mindfulness

OLST/WIJHE – Impluz biedt vanaf maandag 31 januari de gratis cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.