College Olst-Wijhe wil overweg Oude Allee open houden

OLST – De onbewaakte spoorwegovergang aan de Oude Allee in Olst blijft open als het aan het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe ligt. De Oude Allee is geliefd bij inwoners om een rondje te wandelen. Daarbij is het belangrijk om de overweg te behouden voor hulpverleningsdiensten en landbouwbedrijven, zo stelt het college. De overweg moet wel worden beveiligd om ongelukken te voorkomen. Via de Oude Allee kunnen inwoners en recreanten vanuit Olst en omgeving eenvoudig naar de nieuwe wandel- en fietspaden in de omgeving Hoenlo. Door de overweg open te houden, blijft het dorpsommetje behouden. De provincie Overijssel en het Rijk dragen samen 75 procent van de kosten bij aan het beveiligen van de overweg in de Oude Allee. Het college stelt de gemeenteraad voor om hier ook geld voor vrij te maken. De gemeenteraad besluit bij de Kadernota 2021 – 2024 voor welke voorstellen de komende jaren geld beschikbaar is en voor welke niet. De gemeenteraad neemt in juli een besluit over de Kadernota.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.