Home / Sallandcentraal / Classic Demo Races in teken van 50 jaar Luttenbergring

Classic Demo Races in teken van 50 jaar Luttenbergring

LUTTENBERG – Stichting Behoud Luttenbergring is gestart met de voorbereidingen voor een nieuwe editie van de Classic Demo Races op de Luttenbergring. Die vindt plaats op zaterdag 13 juni.

De stichting is een initiatief van enkele Luttenbergers die de motorracesport een warm hart toedragen. Het gaat om Jeroen van Beek, Theo Olde Hensken, Gerard Lammers, Paul Heuven en Paul Lugtenberg. Vorig jaar organiseerden zij voor de eerste keer de Classic Demo Races. Qua deelname een groot succes, er verschenen driehonderd motoren aan de start, maar de bezoekersaantallen bleven helaas, het regende bijna de hele dag, wat achter. Maar niet getreurd. De organisatie heeft het evenement nu naar voren gehaald in de agenda om meer kans te maken op beter weer.
De editie van dit jaar staat in het teken van 50 jaar racen op de Luttenbergring. Voorafgaand aan de races wordt er daarom ergens aan het circuit een plaquette onthuld ter ere van dit jubileum. De inschrijving is inmiddels geopend en volgens de organisatie loopt het storm. Alles draait natuurlijk om de nostalgie. Het gaat ook niet om motorracewedstrijden. De coureurs proberen op hun oude motoren zo constant mogelijk te rijden.

Historie

In 1967 organiseerde de RAM Raalte de eerste editie van de Raalte Races. Toen nog in de buurt van Schoonheten. In 1970 vond het evenement voor het eerst plaats in Luttenberg. Aangezien de races meestal vlak voor de TT Assen werden gehouden, kwamen er veel bekende internationale coureurs op af. In de hoogtijdagen mochten de Raalte Races rekenen op tienduizenden bezoekers. In 1989 vond de laatste editie plaats. De RAM had diep in de buidel getast om grote namen vast te leggen, maar moest toezien hoe door slecht weer de bezoekersaantallen flink achterbleven. In 1997 probeerde Stichting Wegrace Luttenberg (voortgekomen uit de plaatselijke manege) het opnieuw. Veel grote namen kwamen er echter niet meer. In 2004 vond er bovendien een ongeval plaats, waarbij een coureur om het leven kwam. Einde oefening. In 2013 volgde de eerste classic race op het circuit. De tweede editie in 2014 was de laatste. Totdat Stichting Behoud Luttenbergring de handschoen weer oppakte.

Lees ook

Kenniskaravaan over bestuursfuncties

RAALTE – ‘Bestuursfuncties tijdelijk en altijd’ is het thema van de komende Kenniskaravaan op dinsdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.