CDA wil carbidschieten behouden

REGIO – Vorige week debatteerde de Tweede Kamer over het gedeeltelijk vuurwerkverbod. Het CDA riep tijdens dit debat het kabinet op om te garanderen dat het carbidschieten daar geen onderdeel van uitmaakt. Tweede Kamerleden Chris van Dam, Pieter Omtzigt, Maurits von Martels en Hilde Palland van het CDA: “Carbidschieten is een lange en mooie traditie in de noordelijke en oostelijke provincies. Dat moeten we koste wat kost behouden en beschermen. Het is namelijk een wezenlijk onderdeel van de oud-en-nieuw-traditie.” Het CDA wil van het kabinet de garantie dat een beperking van het vuurwerk niet ten koste gaat van de huidige praktijk van het carbidschieten. De partij zal daarvoor een voorstel indienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.