Broeklanders in gesprek over energietransitie

BROEKLAND – Op uitnodiging van het Plaatselijk Belang Broekland kwamen zo’n 120 Broeklanders naar een informatiebijeenkomst over de energietransitie in Broekland. Martijn Bouwhuis van het Plaatselijk Belang trapte de avond af en sprak over de reden waarom er actie is ondernomen, wat de stand van zaken is in Broekland en wat er kan gebeuren op het gebied van energietransitie. Irene Eisink van de gemeente Raalte was aanwezig en vertelde over de opgave die er ligt vanuit de gemeente.

Kans
Aan de hand van diverse stellingen werden de aanwezigen gevraagd naar hun mening. Hieruit bleek dat de Broeklanders de energietransitie als kans voor hun dorp zijn. Ze willen actief handelen, de regie behouden en dat de eventuele inkomsten ten goede komen aan het dorp.

De werkgroep ‘Energiek Broekland’ is tevreden met alle input van de informatiebijeenkomst. Op 26 februari is er een vervolgbijeenkomst. Er zijn al ruim 40 aanmeldingen. Kijk voor meer informatie op http://staging2.broekland.info/nieuws

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.