Rick: Beste Eelco en Marloes

Als ondernemer moet je een beetje lef hebben, dat weet iedereen. Maar jullie maken het wel erg bont. Wilco van Klinken opvolgen bij snackbar Food & Go? Dat is alsof je Freddie Mercury opvolgt als zanger van Queen. Of dat je trainer van Ajax wordt nadat ze tien keer op rij kampioen zijn geworden.

Ik woon al een tijdje niet meer in Raalte, maar mijn bezoekjes aan Food & Go vergeet ik nooit meer. En ja, ik weet dat ik Wilco al eens eerder een boel veren in zijn achterste heb gestoken. Maar dat is jaren geleden. En ik grijp zijn pensioen graag aan om daar nog wat veren bij te proppen. Wilco is namelijk niet alleen Koning Frituur, hij is een van de aardigste mensen die ik ken. En ik ken hem niet eens echt.

Als we het over veren hebben, dan gaat het steeds over Martijn Dadema. De bijna beste bestuurder in de beste gemeente van Nederland. En ook hem is het van harte gegund. Maar ik denk dat Martijn zelf ook wel weet dat dit eigenlijk door Wilco komt. Want, allemaal leuk en aardig natuurlijk, die interactie met bewoners op social media, maar zonder goeie patatzaak ben je als gemeente kansloos.

Het zou Martijn sieren als hij Wilco wat credits had gegeven. Aboutaleb zou het gedaan hebben. En daarom hoop ik ook zo, beste Eelco en Marloes, dat jullie zo weinig mogelijk veranderen. Ik begreep dat de naam verdwijnt. Food & Go wordt Frietboetiek. Dat klinkt alsof jullie er nog de nodige gezonde fratsen aan gaan toevoegen. Het zij zo. Maar ik heb een idee.

Laat Wilco af en toe eens terugkomen. En dan bedoel ik niet door een ‘Broodje Wilco’ op de kaart te zetten. Of een Wilcroquette. Maar laat hem écht terugkomen. Als adviseur. Iedere vrijdagavond: Wilco-avond. Want, eerlijk is eerlijk, die frietkruiden zijn heerlijk, maar het ging ons om Wilco van Klinken. De aardigste patatbakker allertijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.