Bas en Indy zijn de beste voorlezers van Raalte

RAALTE – Bas Oors van basisschool De Bolster en Indy Smit van De Vogelaar zijn de grote winnaars van de voorleeswedstrijd in Raalte geworden. Deze wedstrijd gold als kwartfinale voor de Nationale Voorleeswedstrijd en vond plaats in basisschool de Linderte. Bas en Indy vertegenwoordigen binnenkort Raalte in de halve finale. Wellicht wordt een van hen dan de Nationale Voorleeskampioen 2020.

De zestien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Femke Reijke naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl het publiek zich vermaakte met een quiz, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Mirjam Borger gesproken. Zowel Indy als Bas wist de aandacht van het publiek te pakken. Verder viel Bas op door een fijn stemgebruik en Indy door tempowisselingen waardoor er veel spanning in het voorlezen zat. Bas las een fragment voor uit het boek Neergestort (Overleven in de wildernis) van Gary Paulsen. Indy las voor uit Spiegelmeisje van Tanneke Wigersma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.