18 miljoen van provincie voor bereikbare en verkeersveilige regio

ZWOLLE – Gedeputeerde Staten stellen voor 2020 een bedrag van ruim 18 miljoen euro beschikbaar voor gemeentelijke mobiliteitsprojecten in Overijssel op het gebied van bereikbaarheid, verkeersveiligheid en gedragsbeïnvloeding.

Olst-Wijhe krijgt 1.924.750 euro voor de fiets- en voetgangerstunnel bij de Ter Stegestraat in Olst; Raalte 80.750 euro voor de uitbreiding van de autoparkeercapaciteit bij het station in Heino. In totaal zijn 34 projecten geselecteerd die kunnen starten in 2020. Het totale investeringsbedrag in de Overijsselse infrastructuur van provincie en gemeenten samen komt neer op circa 43 miljoen euro. De provincie en de gemeenten hebben de projecten samen uitgezocht.
De maatregelen richten zich onder meer op het veiliger inrichten van wegen, fietspaden en kruispunten op locaties waar relatief veel ongevallen gebeuren. Een groot deel van het budget is bestemd voor fietsprojecten. Deze zijn zowel gericht op de fietsveiligheid als op fietsstimulering.
Daarnaast is er ook geld gereserveerd voor ‘kleine infrastructuur en gedragsbeïnvloeding’. Olst-Wijhe krijgt daarvoor 102.857 euro; Raalte 195.135 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.