Wie wordt de nieuwe dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta?

REGIO – Op de vacature voor dijkgraaf bij Waterschap Drents Overijsselse Delta reageerden in totaal 37 sollicitanten. Hiervan zijn er 26 man en 11 vrouw. WDODelta moest op zoek naar een nieuwe dijkgraaf, na het overlijden van Herman Dijk.

De komende tijd voert de vertrouwenscommissie gesprekken met mogelijke kandidaten. Het streven van de vertrouwenscommissie is om eind maart een aanbeveling te doen aan het algemeen bestuur van WDODelta. Deze aanbeveling gaat vervolgens naar Gedeputeerde Staten van de provincies Drenthe en Overijssel voor een beschouwing. Gedeputeerde Staten voegen hun beschouwing toe aan de aanbeveling en sturen dit vervolgens door naar de minister van Infrastructuur en Waterstaat voor de voordracht voor de benoeming van de nieuwe dijkgraaf bij koninklijk besluit.

De verwachting is dat de nieuwe dijkgraaf nog vóór de zomer wordt benoemd voor een periode van zes jaar. In de periode daarna wordt een geschikte datum gezocht voor de officiële installatie. Totdat de nieuwe dijkgraaf is geïnstalleerd, bekleedt Piet Zoon de functie van waarnemend dijkgraaf bij Waterschap Drents Overijsselse Delta. De functie van dijkgraaf is te vergelijken met die van een burgermeester bij een gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.