Vocluma Mariënheem viert 50 jarig jubileum

MARIËNHEEM – Op zaterdag 25 januari viert volleybalvereniging Vocluma haar 50 jarig jubileum. De vereniging is ontstaan vanuit de gymlessen op de St. Antoniusschool in Mariënheem, gegeven door dhr. Peters. Hij werd gevraagd om in zijn vrije tijd volleybaltrainingen te geven en na een jaar ontstond het idee om naast training ook daadwerkelijk in competitieverband te gaan volleyballen.

De vereniging begon met circa 30 leden en heeft inmiddels een ledenbestand van een kleine 130 personen, bestaande uit CMV voor kinderen in de basisschoolleeftijd; 4 jeugdteams; 3 damesteams en 4 recreatieteams.

Vocluma heeft in de afgelopen 50 jaar vele mooie ontwikkelingen doorgemaakt en samen leuke dingen beleefd. Zo waren er de verschillende acties om de contributie zo laag mogelijk te kunnen houden waarbij het Pinkstervolleybaltoernooi, beter bekend als PIVO, sinds 40 jaar een zeer goed bezocht jaarlijks evenement is geworden. Tijdens het 25 jarig jubileum werd de uitdaging aangegaan om het Nederlands duurrecord te verbreken door 45 uur achter elkaar te volleyballen, wat een benoeming in het World Guiness Book of Records opleverde.

Het 50 jarig jubileum wordt gevierd op zaterdag 25 januari met een dag vol actieve en gezellige activiteiten. Zo begint de dag om 9.45 uur met een volleybalclinic voor de jeugdleden, om 13.00 uur gevolgd door een bootcamp voor de gehele Mariënheemse jeugd. Hierna is er van 14.30-18.00 uur een receptie in de kantine van ’t As-spel, die in het teken staat van ‘elkaar ontmoeten en oude herinneringen ophalen’. Er is een expositie van oude foto’s, video’s en krantenartikelen over Vocluma door de jaren heen. Leden, oud-leden, bestuurders, trainers, buurtverenigingen en bekenden zijn welkom om deze middag terug te blikken op 50 jaar volleybal in Mariënheem. De dag wordt afgesloten met een feestavond voor de leden van de vereniging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.