Vijf keer vijftig jaar dameskoorlid in Haarle

HAARLE – Anny Krukkert, Annie Spijkerman-Smit, Annie Marsman, Dora Nijenkamp-Vloedgraven en Tonnie Poppie vierden afgelopen week hun 50-jarig jubileum bij het koor in Haarle. Tijdens de jubileumviering in de Sint Sebastianuskerk werden zij zondag in het zonnetje gezet.

Het dameskoor is opgericht door de toenmalige dirigent en organist de heer G. Nij Bijvank in samenwerking met de pastoor. Aanvankelijk werd door het twintig dames tellende koor voornamelijk gezongen tijdens rouw- en trouwdiensten. Na verloop van tijd werden samen met de heren tijdens hoogtijdagen vieringen verzorgd. Het was voor de heren eerst wel even wennen, al die dames op het koor, maar al snel werd het vertrouwd. Nu is het heel gewoon. Onlangs nog hoorde één van de dames een herenkoorlid zeggen: “Die dames voor ons stralen warmte af.” “Leuk toch!” merkte één van de jubilarissen op. Sinds de eeuwwisseling zingen de heren en dames samen. Was het aanvankelijk bij gelegenheid, sinds een jaar of acht is het bittere noodzaak omdat het aantal heren gestadig in aantal afnam. Momenteel zijn de dames in de meerderheid en bestaat het gemengde koor uit twintig dames en acht heren. De laatste acht jaar heeft zich geen nieuw lid meer aangemeld.

De jubilarissen zijn dankbaar dat ze de afgelopen vijftig jaar een bijdrage hebben kunnen leveren aan de kerkmuziek, wekelijkse weekendvieringen en meerstemmige missen. De jaarlijkse uitjes waren hoogtepunten. Ze kijken terug op een prachtige tijd. Het hele koor spreekt de wens uit dat ze nog jaren samen mogen zingen, nu onder leiding van dirigente en organiste Marietje Nijkamp. “Ik ga iedere maandag met plezier naar de repetitie en laten we hopen dat het zingen nog een tijd door mag gaan,” aldus een van de jubilarissen.

Het gemengde koor met op de voorgrond de vijf jubilarissen, van links naar rechts: Annie Spijkerman-Smit, Anny Krukkert, Annie Maatman, Dora Nijenkamp-Vloedgraven en Tonnie Poppe

Foto Leo Kemper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.