Tuinenproject Sallandse oogstgave van start

NEGROS/RAALTE – Vrijwilligers van de Red Horse Company maakten onlangs een begin met het tuinenproject op het Filipijnse eiland Negros. Hiermee krijgt, amper een half jaar na dato, de Sallandse oogstgave van Stöppelhaene de eigenlijke bestemming.

Op 18 januari landde een grote groep vrijwilligers van de Red Horse Company, genoemd naar een Filipijns biertje, op het eiland Negros. Hier steken ze de komende weken letterlijk de handen uit de mouwen om de kwetsbare vissersbevolking voort te helpen met hun behuizing en voedselvoorziening. Maar liefst 21 vrijwilligers gingen direct de dag erop aan de slag, samen met de betrokken Filipino’s. Benauwd was het zeker, met de 30 graden en de hoge luchtvochtigheid.

Onder leiding van Raaltenaar Theo Vlaskamp werd in de eerste dagen de omheining aangelegd, waarmee de tuinderijen niet alleen gemarkeerd worden maar tevens beschermd zijn tegen wilde dieren. Volgens het tijdpad wordt hierna de tuinschuur gebouwd. Met de aanleg van irrigatie en het cultiveren van de bodem is het complex rijp om ingezaaid en ingeplant te worden. Dán wordt de bestemming van de oogstgave 2019 bereikt. Meteen ook komt een gevarieerde voedselvoorziening voor het dorp in zicht. Wat zijn ze in hun element, de leden van de Red Horse Company. Wat wordt hier op dit Filipijnse eiland een sober vissersvolk nieuwe perspectieven geboden met de bouw van enkele orkaanbestendige huizen en de aanleg van de dorpstuin. Met dank aan Salland, middels de oogstgave gefaciliteerd en door de fysieke inzet van de groep vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.