Team Regioverpleegkundigen van start in Salland

REGIO – Tijdens een officiële kick-off stonden het team en de betrokken projectleiders van de Regioverpleegkundigen in de spotlights. Dit is een initiatief van negen Sallandse zorgverleners. Het team gaat in de avonden, nachten en weekenden aan de slag voor al deze organisatie. Men wil garanderen dat ook in de avonden, nachten en weekenden kwalitatief hoogwaardige zorg geleverd kan worden.

Jan Griepink, bestuurder van Carinova en een van de initiatiefnemers van Team Regioverpleegkundige, benadrukt tijdens de kick-off de noodzaak om samen te werken. “In 2040 zijn er 1,5 miljoen extra arbeidskrachten nodig en is er behoefte aan 260.000 verpleeghuisplaatsen”, stelt hij. “Die extra plaatsen in de verpleeghuizen gaan er niet komen, er zijn immers grenzen aan de groei van de zorg. Hoe we de zorg wel kunnen organiseren, is een enorm vraagstuk dat we alleen kunnen oplossen als we goed met elkaar samenwerken.  Het vraagt van ons allemaal creativiteit om buiten de bestaande kaders te denken en te doen. Dat lukt alleen als je regionaal samenwerkt.”

De Regioverpleegkundigen laten weten dat ze het vooral erg waardevol vinden om samen te werken met collega’s van verschillende organisaties. “We kunnen ervaringen uitwisselen, samen sparren en bij elkaar in de keuken kijken”, geven ze aan. Maar er zijn ook nog wensen. “Ik hoop dat de thuiszorg ook snel onderdeel van ons werk wordt”, zegt Jeroen Ruhof. “Want daar ligt mijn hart.” En, het team verwelkomt ook graag nieuwe collega’s in deze prachtige nieuwe functie. Dan kunnen ze namelijk de dienstverlening uitbreiden.

De bijeenkomst wordt bezegeld met de officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Team Regioverpleegkundigen is officieel een feit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.