Home / Sallandcentraal / Soepcafé deelt groente-en-fruitkalender uit

Soepcafé deelt groente-en-fruitkalender uit

OLST – Ook in 2020 is er op iedere laatste zaterdag van de maand het Soepcafé op de vaste locatie bij Goede Buren. Tijdens de eerste editie van dit jaar, op zaterdag 25 januari, ontvangen alle aanwezigen een groente-en-fruitkalender waarop staat welke soorten bij welk seizoen horen.

Aardbeien in de winter en spruitjes in de zomer? In de supermarkt zou je de seizoenen bijna vergeten. Seizoensgebonden kopen, koken en eten heeft echter veel voordelen. Als je eet volgens de seizoenen, eet je bijvoorbeeld veel gevarieerder. Je bespaart geld, je eten is van betere kwaliteit en je voelt je meer verbonden met de seizoenen. En seizoensgebonden groente en fruit zijn ook beter voor het klimaat. Tijdens het eerste Soepcafé van 2020 staan daarom wintergroenten en -fruit in de aandacht.

In het Soepcafé wordt elke laatste zaterdag van de maand een heerlijke, soep met brood, salade en een toetje geserveerd. Vrijwilligers bereiden deze maaltijd met overgebleven groenten van de Plus, die anders in de vuilniscontainers terecht zouden komen, maar nog goed genoeg zijn om te verwerken tot een heerlijke maaltijd. Het Soepcafé heeft een vaste locatie aan de Hendrik Droststraat 47, in het tot Soepcafé omgetoverde pand van tweedehandswinkel Goede Buren.

Vanaf 17.45 uur zijn de deuren geopend. Om 18.00 uur wordt het eten opgediend. Wie mee wil eten moet op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten zoals de huur van de ruimte.

www.olstintransitie.nl

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.