Rotterdamse burgemeester Aboutaleb opnieuw Beste Bestuurder

RAALTE – Ahmed Aboutaleb heeft opnieuw de titel Beste Lokale Bestuurder in de wacht gesleept. De Rotterdamse burgemeester wordt geroemd om zijn capaciteit om groepen te verbinden die soms ver uit elkaar lijken te liggen. Zijn daadkracht en betrokkenheid worden geprezen door de stemmers. Zijn aanpak van het veiligheidsbeleid en rol in de stuurgroep ‘veilig in de wijk’, waarbij hij vragen beantwoordt van alle inwoners, wordt door stemmers zeer gewaardeerd. Aboutaleb won de titel Beste Lokale Bestuurder al twee keer eerder, vier en vijf jaar geleden.

Op de tweede plaats eindigde burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte, door de stemmers omschreven als een krachtig en communicatief bestuurder. Derde werd gedeputeerde Hanke Bruins Slot. Zij valt op vanwege de eerlijke manier van antwoorden tijdens vergaderingen en haar efficiënte stijl in de Provinciale Staten van Utrecht.

Dadema mocht dan net niet de titel van Beste Bestuurder hebben gekregen, zijn gemeente werd wel uitgeroepen tot de Best Bestuurde Decentrale Overheidsorganisatie. Door de stemmers wordt Raalte omschreven als een vernieuwende gemeente die op het gebied van inwonersparticipatie een voorbeeld voor andere gemeenten is. Raalte weet haar inwoners op nieuwe en creatieve wijze bij vrijwel alle beleidsonderwerpen te betrekken.

De Schiedamse wethouder Fahid Minhas werd uitgeroepen tot Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar. Volgens de stemmers weet hij vernieuwingen en ambitieuze projecten op gang te brengen waaruit lef, kennis van zaken en inzicht blijken. Beste Bestuurder van een kleine gemeente werd wethouder Hans te Lindert van Aalten, vooral vanwege zijn toegankelijkheid en goede contacten met het verenigingsleven en met de jeugd in deze gemeente.

Ruim 14.000 stemmen

De prijsuitreiking vond op donderdag 16 januari 2020 plaats tijdens de bijeenkomst Kompas 2020 in het gemeentehuis van Oss. Het was de elfde keer dat de verkiezing Beste Lokale Bestuurder werd georganiseerd door het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur. Onderzoeksbureau Necker van Naem benaderde voor deze verkiezing alle lokale bestuurders en politici in Nederland met de vraag collega’s te nomineren. Om voor alle bestuurders, ongeacht gemeentegrootte of functie, gelijke kansen te creëren, werden in de nominatiefase diverse correctiefactoren toegepast. Op die manier kwamen vier shortlists tot stand voor Beste Lokale Bestuurder, Beste Bestuurder van een kleine gemeente, Beste Bestuurder onder de 40 jaar en de Best Bestuurde Decentrale Overheidsorganisatie. Een week lang konden zowel bestuurders als lezers van Binnenlands Bestuur stemmen. In totaal werden in deze tweede stemronde ruim 14.000 stemmen uitgebracht.

8 REACTIES

  1. Echt serieus…..? Is dit de kop die SC voor dit artikel gaat gebruiken? Onze burgemeester wordt landelijk verkozen tot 2e beste bestuurder en de Gemeente Raalte zelfs tot best bestuurde decentrale overheid (landelijk!!) en SC komt niet verder dan “Rotterdamse burgemeester Aboutaleb opnieuw Beste Bestuurder”.

    Hier zakt me echt de broek van af…….

  2. Het zijn maar stemmen, dus zo subjectief als maar kan. Als een bepaalde groep afspreekt om als een dolle te gaan stemmen ben je er zo (schijnt op tv ook vaak te gebeuren).
    Maar desalniettemin Martijn gefeliciteerd. En Hans, niet reageren dit keer.

  3. Het zegt wel iets over de bijzonder matige kwaliteit van het journaille achter SC. Geen enkele moeite om een standaard persbericht even goed te bekijken en om te vormen zodat het je doelgroep aanspreekt.

    Inderdaad erg jammer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.