Rick Evers: Korting

Ik ben dol op korting. Als de supermarktfolders in de brievenbus vallen, pak ik mijn schrijfblokje en maak ik een boodschappenbriefje. Laatst was de Brinta bij Aldi in de aanbieding. Ik kocht tien pakken. En je wil niet weten hoeveel pasta er in onze kelder ligt. Penne, fusilli, tagliatelle. Komt door de hamsterweken. Als ik ooit opgesloten zit in onze kelder, kan ik makkelijk tien jaar overleven. Ik zou zelfs aankomen.

Waarschijnlijk heb ik die liefde voor korting van mijn ouders. Die doen dat vooral met koffie. Als je twee mensen met een winkelwagen vol pondspakken Douwe Egberts roodmerk snelfiltermaling ziet lopen, spreek ze gerust aan met meneer en mevrouw Evers. Zij zijn het honderd procent. Soms vergissen ze zich in de houdbaarheidsdatum en moeten wij iedere dag langskomen en tien koppen koffie drinken.

Die liefde voor korting probeer ik ook online altijd te vinden. Mijn vrouw doet dat trouwens met vakanties. Ik ken niemand die daar beter in is dan zij. Als ik denk dat ik voor een mooie prijs een weekendje Texel voor ons heb gevonden, lacht ze me keihard uit en vindt ze voor datzelfde bedrag een drieweekse vakantie naar een tropisch eiland. All inclusive. Inclusief vliegtuigstoelen met extra beenruimte, privé-transfer naar ons vijfsterrenhotel en tweedaagse duikcursus.

Maar waar ik jaloers ben op haar vakantiezoekkunsten, hebben we ook een gezamenlijke ergernis. Het allerergste van online shoppen is namelijk het vakje dat pas verschijnt als je wil afrekenen. Net als je denkt dat je een mooie deal hebt gesloten en er ineens dat ene vakje in beeld komt. Het vakje waarvan je eigenlijk wel wist dat-ie ging komen, maar stiekem hoopte je dat deze website niet zo’n vakje zou hebben.

De kortingscode dus. Zo’n klein onschuldig leeg rotvakje met daarvoor de tekst: vul hier uw kortingscode in. Dat betekent namelijk altijd opnieuw googelen en tevergeefs codes als WINTER2020 uitproberen. Uiteindelijk lukt het nooit en blijf ik dus altijd achter met het idee dat ik het product goedkoper had kunnen krijgen. Ik ben echt dol op korting, maar dan wel gewoon uit de supermarktfolder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.