Home / Sallandcentraal / Presentatie over archeologische vondsten in Raalte en Heeten

Presentatie over archeologische vondsten in Raalte en Heeten

RAALTE – Amateurarcheoloog Bert Terlouw verzorgt op vrijdagavond 10 januari een presentatie in Klein Kenniscentrum de Brug in Raalte over belangrijke archeologische vondsten in Raalte en Heeten. “Door de droge zomer van 2018 toonden satellietbeelden van Google Earth afwijkende structuren in het landschap die duiden op vroegere bewoning. Zo blijkt er bij Wesepe een burcht te hebben gestaan met versterkte toren. Ook leverde Terlouw de eerste aanzet tot een bewijs dat er mogelijk een oude nederzetting uit de ijzertijd moet hebben bestaan op een specifieke zijde van de Lemelerberg. Naast het vele speurwerk dat Terlouw reeds verrichtte, verwacht hij ook in de omgeving van Hasselt en nabij Dalfsen interessante ontdekkingen te doen. Aanvang is om 20.00 uur; de deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. De entree is op basis van een vrije gift. Klein Kenniscentrum de Brug is te vinden aan de Brugstraat 35.

Lees ook

Krommeloop Schiet Toernooi van de Treffer

HEINO – Schietvereniging de Treffer in Heino houdt van 15 oktober tot en met 19 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.