Petitie voor meer seniorenwoningen in Overijssel

REGIO – De KBO en PCOB in Overijssel willen bij gemeenten en provincie extra onder de aandacht brengen dat er onvoldoende goede en betaalbare seniorenwoningen zijn, nu en zeker in de toekomst. Medio december is daarom een petitie gestart op initiatief van Gerrit Hartholt, die ondersteund is door de KBO en PCOB. Beide seniorenorganisaties roepen nu alle senioren in Overijssel op de petitie te tekenen en zo hun stem te laten horen.

Het is belangrijk dat ook senioren opkomen voor de belangen van hun eigen doelgroep, maar ook oog hebben voor het algemeen belang. Met de petitie willen KBO en PCOB daarom niet alleen aandacht vragen voor het tekort aan seniorenwoningen, maar ook voor het tekort aan betaalbare woningen in het algemeen en in het bijzonder voor het tekort aan jongerenwoningen. Door te gaan voor meer seniorenwoningen gaan ze ervan uit dat er doorstroming komt op de woningmarkt en er zo meer woningen beschikbaar komen voor jongeren en jonge gezinnen. Deze petitie sluit goed aan bij de aandachtspunten voor een seniorvriendelijke provincie en voor een seniorvriendelijke gemeente. Voor de verkiezingen hebben beide organisaties de petitie aangeboden aan de politieke partijen. Een van de thema’s daarin is ‘wonen naar wens’. Uitgangspunt daarbij is dat de provincie in samenwerking met gemeenten de regierol pakt in het energiezuinig, toegankelijk en modern maken van de woonomgeving en dat woningen duurzaam en levensloopbestendig zijn. Binnenkort worden de handtekeningen aangeboden aan de provinciale staten.

De petitie is te ondertekenen via staging2.kbo-overijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.