Nieuwste uitbreiding bedrijventerrein ’t Febriek

LEMELERVELD – Afgelopen week werd officieel gestart met de ingebruikname van de nieuwste uitbreiding van het Lemelerveldse bedrijventerrein ’t Febriek. Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen verrichtte de starthandeling. In de afgelopen jaren werd al een directe aansluiting gemaakt tussen het bedrijventerrein en de provinciale weg, de N348. Daarbij zijn meerdere lokale bedrijven uitgebreid. De vervolgfase is ’t Febriek Zuid. Hierbij worden de bestaande Handelsweg en het nieuwe gedeelte van de Handelsweg naar de N348, met elkaar verbonden. Ook komt er een fietspad tussen het bedrijventerrein en de route langs het Overijssels Kanaal.

Er worden twee grote bedrijfspanden gebouwd op het nieuwe gedeelte. Wethouder van Leeuwen merkt op: “Gelukkig krijgt het college hier de mogelijkheid om grond aan te kopen. Ik ben zes jaar wethouder in Dalfsen en heb mede door de goede en warme contacten, steeds grond kunnen kopen. Dit is belangrijk want ondernemers moeten kunnen ondernemen en het is het ook nog eens een mooie entree voor Lemelerveld.” Na deze woorden nam hij plaats in de kraan om de eerste hap grond vakkundig te verplaatsen.

Bedrijventerrein ‘t Febriek

Lemelerveld is een ondernemend dorp, ontstaan rondom de suikerfabriek en de ontginning. Aan het bedrijventerrein ’t Febriek, in het Sallands dialect vernoemd naar de voormalige suikerfabriek, is dit duidelijk te zien. Een relatief groot bedrijventerrein met weinig leegstand. Er is veel vraag naar bedrijfsgrond en de gemeente Dalfsen wil voorzien in die lokale behoefte.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.