Natuurbericht: Verliefde koppeltjes

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. Vandaag is Sjaak, tussen de buien door, toch nog even op pad gegaan.

Even doorrijden tot de parkeerplaats en dan het rondje Windesheim vandaag. Laat ik eerst over de dijk richting Harculo wandelen. Kijk, ganzen vliegen af en aan en daar staat een reiger op een zijtak van de dikke eik. En daarginder stond 130 jaar lang, tot 1982, de Windesheimer steenfabriek. Een vleermuizenkolonie huist nu in de oude steenoven. Hé hallo, het is hier een doodlopende weg! Een camper waagt het erop. Dat wordt ‘m niet joh, dat kan niet, laat de natuur met rust man!

Hier rechts zitten de ganzen te grazen in het malse gras, lekker bij de knuffelende schapen in hetzelfde perceel. Het was hier vroeger armoe troef maar inmiddels zijn de armoedige huisjes omgetoverd in riante onderkomens. Mooi wonen hier, midden in de natuur en toch dicht bij de stad om te werken, winkelen of studeren.

Ik loop nog een klein lusje over het landgoed. Een boom ligt dwars over de gracht en op de oude beukenbasten langs het glibberige bospad staan hartjes en namen van verliefde koppeltjes, ingekerfd in de zeventiger jaren. Alweer een halve eeuw geleden. Tja, waar blijft de tijd…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.