Home / tweetpost / Natuurbericht: De winter moet nog komen

Natuurbericht: De winter moet nog komen

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. Het voorjaar hangt in de lucht maar Sjaak vertrouwt het niet. Volgens hem zijn we er nog lang niet en krijgen we nog wel degelijk winter.

Kijk, hier buitendijks heeft vroeger een boerderijtje gestaan. Met het stijgende IJsselwater zijn de dijken op Deltahoogte gebracht. Het oude boerderijtje kon niet meeliften en de bewoners moesten de strijd tegen het hoge water staken. Een oude waterput en wat fruitbomen is het enige wat er nog over is.

Het is prettig wandelen op het fietspad bovenop de dijk. Door de nevel is nog net een paartje grauwe ganzen te zien. Tja, onderweg zag ik ook al een paartje ooievaars op het nest. Volgens mij is het nog geen voorjaar en moet de winter nog komen. Een kleine bonte specht klopt aan bij een hoge populier en een torenvalk zit in de top van een sleedoorn. Het meeste kabaal maken de honderden ganzen die na het grazen weer terugkomen in de Buitenwaarden. Massaal nemen ze een bad en word het verenpak weer in orde gebracht.

Hier bij Herxen maar van de dijk af, oversteken en langs de wetering weer terug. Kijk daarginder die grote zilverreiger zitten. Tja, makkelijk vissen zonder vorst en ijs. Het is wel eens anders geweest in januari, maar de winter moet nog komen. Pas maar op.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.