Met barbershop in Raalte gaat droom van Murad in vervulling

RAALTE – Wat was hij afgelopen zaterdag trots met de opening van zijn Barbershop Achie2 aan de Varkensmarkt in Raalte. De big smile van Murad Wahesh verraadde niet alleen zijn blijdschap; ook het vertrouwen in zijn kapperszaak stak hij er niet mee onder stoelen of banken. Het is hem toch maar gelukt om zijn lang gekoesterde wens in vervulling te brengen. Een eigen zaak, een barbershop met Murad als zelfstandige kapper.

Al weer acht jaar vertoeft het gezin Wahesh – gevlucht vanuit Syrië – in Nederland, waarvan het grootste deel in Heeten. In dit dorp burgerden de Wahesjes zich in, mede ondersteund door een flinke groep inwoners. Hier ook probeerde Murad zijn liefde voor het kappersvak weer op te pakken. Via stages bij MooibijKarin lukte het hem uiteindelijk een baan te vinden in de Barberhop aan de Nieuwe markt in Raalte.

Hier ook ontwikkelde Murad met zijn werkgever het plan om zelfstandig een kapperszaak te gaan runnen. Aan de Varkensmarkt 9c werd een prima locatie gevonden, ingericht en open gesteld. De Barbershop Achie2 is gespecialiseerd in haar- en baardverzorging. Het scheren en knippen gaat op traditionele wijze. Hier kan Murad zich uitleven in het vak dat hem van jongs af aan in zijn geboorteland al beroerde. In zijn tweede vaderland wordt nu zijn droom werkelijkheid.

Foto: Berthus de Haan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.