Majorettes Polyhymnia schitteren op NK

De B-ploeg veroverde brons op het NK.

LEMELERVELD – Het B-team van de majorettes van muziekvereniging Polyhymnia veroverde afgelopen weekend brons op de Nederlandse Kampioenschappen in Almere. Het A-team van de Lemelerveldse vereniging werd in een sterk deelnemersveld verdienstelijk achtste.

Beide teams waren door hun goede prestaties in het afgelopen jaar geselecteerd voor deelname aan het NK. Met een gesponsorde bus vol meereizende supporters reisden de majorettes af naar Almere. Het B-team liet daar op de zaterdag een zogeheten ‘no drop routine’- show zien, wat betekent dat het de hele show geen enkele baton liet vallen. In een veld van acht deelnemers werden de Lemelerveldse majorettes met een score van 83,5 punten derde. Het A-team, eveneens onder leiding van Marinda Westendorp, Melissa Stobbelaar en Britt Westendorp, kwam op zondag in actie en gooide ook hoge ogen. De concurrentie van tien ploegen was stevig, maar de Lemelerveldsen wisten 78,6 punten te behalen. Goed voor de achtste plek.

Beide prestaties vormen een mooi begin van het jubileumjaar van de muziekvereniging. Op 4 april is er een jubileumconcert waar de voltallige vereniging de nieuwe uniforms presenteert. In het jubileumweekend op 19 en 20 september keert Polyhymnia’s Night of the Proms, met lokale artiesten onder begeleiding van de bigband, terug onder een andere naam. Het bloazersfestival sluit het weekend af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.