Home / Sallandcentraal / Lezing over bijzondere tocht door Japan

Lezing over bijzondere tocht door Japan

HEINO – Cees en Aly Wagenvoorde geven woensdag 29 januari een lezing over Japan in het Dorpshuus in Heino. De lezing geeft een impressie van de niet-alledaagse tocht die zij aflegden. Een zware route, met verstilde tempelterreinen, eenvoudige onderkomens en bijzondere belevenissen

Cees en Aly Wagenvoorde liepen een aanzienlijk deel van een pelgrimstocht op het Japanse eiland Shikoku. Een eeuwenoude route die in totaal tussen de 1.200 en 1.400 kilometer lang is. “Vier weken lang gingen we te voet door de prachtige natuur en langs eeuwenoude tempels,” vertellen ze. “Een van de aspecten van een pelgrimstocht is verandering. Wie een lange wandeltocht maakt, verandert. Je moet immers bereid zijn om je over te geven aan wat je tegenkomt op je pad. Plannen worden soms doorkruist, en je krijgt moeilijkheden te verstouwen. Toch had het lopen ver van huis en haard een grote aantrekkingskracht op ons. Een duidelijke eindbestemming voor deze tocht hadden we niet. Zo’n 500 km lopen zou mooi zijn, in de beperkte tijd die we tot onze beschikking hadden. We schaften een wit hesje en een houten (wandel)stok aan bij Tempel 1 en gingen op pad.”

De aanvang van de lezing is 19.30 uur. Kaarten à 6,50 euro zijn verkrijgbaar aan de balie van het Dorpshuus of via lezing@dorpshuusheino.nl.

Lees ook

Alternatieve SW4D aan de hand van wandelgids

RAALTE – De SW4D gaat dan wel niet door, maar de organisatie heeft wel gezorgd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.