‘Levensloopbestendige woningen’ op terrein Hartkampschool

RAALTE – Op het terrein van de vroegere Hartkampschool, tussen de Saffraan en de Majoraan, komen naast acht nieuwe huurwoningen van Salland Wonen ook drie zogenaamde ‘levensloopbestendige koopwoningen’. Dit zijn huizen die als het ware meegroeien met de leeftijd van de bewoners, zo is het uitgangspunt.

Bij de bouw wordt rekening gehouden met de toekomst. Wat hebben de bewoners nodig als ze straks ouder en mogelijk slechter ter been zijn? Zo zijn er mogelijkheden om slaapkamers en badkamers op de begane grond te maken, er zijn brede trappen die geschikt zijn voor trapliften en er zijn geen drempels die rolstoelers in de weg zitten. De kopers van de drie geschakelde woningen moeten gezamenlijk de woningen laten bouwen volgens de regels en eisen van de gemeente op dit gebied. Ook deze woningen zullen niet aangesloten worden op het gasnet nu de aansluitplicht vervallen is.

Op 12 februari vertelt de gemeente in het Hoftheater tijdens een informatieavond meer over het uitgifteproces en het plan. De avond start om 19.30 uur. De uitgifte van de kavels gaat via inschrijving. Geïnteresseerden kunnen zich van 12 tot en met 26 februari inschrijven via het inschrijfformulier op staging2.raalte.nl. De kaveluitgifte vindt op dinsdag 3 maart om 19.30 uur in het Hoftheater plaats. Aan de hand van een loting wordt bepaald wie er daadwerkelijk mag bouwen. Degene die het eerste wordt ingeloot, heeft ook de eerste keuze voor een kavel.

staging2.raalte.nl/bouwkavels.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.