Leren buiten de school voor herhaling vatbaar

Beaphar

RAALTE – Vorige week woensdag verlieten 230 tweedejaars-vmbo-leerlingen en tweede- en derdejaarsleerlingen van het praktijkonderwijs van Carmel College Salland de schoolbanken om buiten de school ervaring op te doen bij verschillende bedrijven in Salland. Deze bedrijfsbezoeken zijn door de leerlingen en bedrijven ontzettend goed ontvangen.

Sven Dorgelo van Carmel College Salland vertelt opgewekt: “Wat een fantastische dag en wat hebben de bedrijven hun best gedaan om een leuk bezoek voor onze leerlingen te organiseren. Onze complimenten voor de inzet en het enthousiasme. Mijn collega’s vonden het echt superleuk om zowel de bedrijven van binnen te zien als de leerlingen buiten de school aan het werk te zien!”

Ook de bedrijven reageren blij, maar vooral verrast. Richard Pronk van Bouwbedrijf Hoogeslag is erg te spreken over de inzet van de leerlingen: “De leerlingen waren erg enthousiast én geïnteresseerd. Dat was prettig, want als ze met een instelling komen dat ze moeten, maar liever niet willen, daar heeft niemand wat aan.” Bij Beaphar riepen de collega’s in koor: “We doen volgend jaar weer mee, hoor.” De leerlingen die bij Booijink Veevoeders op bezoek gingen, kregen een rondleiding en uitleg over wat het bedrijf doet. Als afsluiter mochten zij een kijkje nemen op het dak. Giel Booijink: “De leerlingen en docenten hebben genoten van het prachtige uitzicht.”

Platform Techniek Salland kijkt tevreden terug op de bedrijfsbezoeken. José Bakker vond het vooraf erg spannend of de dag wel goed zou verlopen: “Achteraf gezien was dat niet nodig, maar met 230 leerlingen die bij 41 bedrijven op bezoek gaan, kan natuurlijk van alles misgaan. Het is de eerste keer dat we dit op deze manier organiseren. De spanning is eraf, hoor. Het is geweldig om alle positieve reacties te krijgen. Het doel is bereikt: leren buiten de school zodat de leerlingen ervaringen opdoen die ze meenemen in hun studie- en beroepskeuze. We zijn erg te spreken over de vrijwillige bijdrage van alle bedrijven en de samenwerking. Dit gaan we volgend jaar zeker herhalen, want dit gunnen we elke leerling!”

Een aantal leerlingen is de hele dag bij de Technicampus of Evenmens geweest. Ook daar waren de ervaringen positief.

Meer foto's

KDV de Rode Bank
ITR
Boerhof Projectinrichters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.