Koorvesper in klooster Nieuw Sion

DIEPENVEEN – Met de komst van de stichting Nieuw Sion is de voormalige Diepenveense abdij aan de Vulikerweg plaats gaan bieden aan uiteenlopende activiteiten, met een oecumenisch karakter. Er gebeurt van alles in het klooster. Er zijn retraites, rondleidingen en bezinningsdagen, maar groepen kunnen ook logeren in het gastenhuis als er behoefte bestaat aan enkele dagen stilte. Een vast onderdeel van het programma is een Koorvesper op de vierde zondagavond van de maand, om 19.30 uur.

Op 26 januari verzorgt de Lebuinuscantorij samen met dominee Saar Hoogendijk deze viering. Gebaseerd op de Anglicaanse liturgie van het avondgebed vult de Lebuinuscantorij de vesper op eigen wijze in. Voorzang, samenzang en koormuziek van de componisten JP Sweelinck, Daan Manneke en Hendrik Andriesse wisselen elkaar af. Iedereen is van harte welkom. Voor de toegang wordt een vrije bijdrage gevraagd.

Abdij Sion werd 125 jaar lang bewoond door Cisterciënzer monniken. Toen bekend werd dat de monniken abdij Sion zouden verkopen, verkenden verschillende groepen, los van elkaar, de mogelijkheden om Sion te behouden voor het oorspronkelijke doel: het leven in dienst stellen van God. En dit is gelukt. Anders dan toen, maar toch: mensen van overal komen naar klooster Nieuw Sion om er hun leven even stil te kunnen zetten, om even tijd te maken voor God, op welke manier dan ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.