Home / fbpost / Klik&Tik: computerles voor echte beginners

Klik&Tik: computerles voor echte beginners

REGIO – Eind januari start in de Bibliotheek Salland een nieuwe ronde computercursussen voor echte beginners onder de naam Klik&Tik. De cursus bestaat uit tien wekelijkse lessen waarin de deelnemers de basis van het computergebruik leren: van e-mailen tot foto’s opslaan en van teksten schrijven tot informatie zoeken op internet.

De cursus wordt geleid door vrijwillige, ervaren computerdocenten. Gezamenlijk helpen zij de cursisten die elk achter een eigen laptop werken aan taken en opdrachten uit een werkboek. Annemarie Klöne, consulent participatie bij de bibliotheek, legt uit waarom deze cursus zo belangrijk is: “In het dagelijks leven moet iedereen goed kunnen omgaan met internet. Informatie van de overheid, de belasting, tweedehands koopjes, een reis boeken, bankzaken: internet is bijna voor alles nodig. Vaak lijkt het of iedereen met gemak computers, internet en digitale diensten gebruikt, maar dat is echt niet vanzelfsprekend. Overal zijn mensen die daarbij hulp kunnen gebruiken. Als dat niet gebeurt, missen zij de digitale vaardigheden die nodig zijn om volledig mee te doen in de maatschappij.’

In Heino start de cursus op maandagochtend 27 januari, in Raalte en Ommen op dinsdagochtend 28 januari en in Olst op vrijdagmiddag 31 januari. Deelname kost in totaal 15 euro per persoon. Na tien weken ontvangen de deelnemers een certificaat. Aanmelden kan in de bibliotheek, via 0572-363637, via info@bibliotheeksalland.nl of op www.bibliotheeksalland.nl.

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.