Kleine 600 deelnemers liepen snertwandeling Heino voor Filipijnen

HEINO – Een kleine 600 wandelaars deden zondag mee aan de snertwandeling van Red Horse Company Heino. Daarmee heeft de Heinose stichting enkele duizenden euro’s ingezameld om een aantal huizen te bouwen in Filipijns vissersdorp dorp, dat een paar jaar geleden vreselijk getroffen is door noodweer.

Het was al de twaalfde snertwandeling en het Heinoos initiatief heeft al behoorlijk wat nieuwe woningen in de Filipijnen opgeleverd. Ook van voor de orkaan die in 2014 over het land trok, want de stenen huizen van de snertwandeling doorstaan zulk weer.

Het Natuurlijk Huus in Raalte had haar vergader- en cursusruimte aangeboden als pauzeplaats van de vijf en tien kilometer wandelaars. “We willen op die manier graag bijdragen aan dit soort bijzondere initiatieven die zo maar ontstaan en op de wereld op een natuurlijke manier een beetje beter maken”, aldus Agnes Heethaar van het Natuurlijk Huus.

“En we hebben heel veel mensen meteen tekst en uitleg gegeven over ons project. Een beetje natuurlijker leven is geen opgave, alleen maar leuk, gezond en ook nog goedkoper, daar waren een heleboel mensen in geïnteresseerd.

Opvallend was ook de belangstelling voor onze zonnepanelen die we op de grond hebben geplaatst, omdat ze niet op het grasdak van het huis konden. Er deden blijkbaar veel mensen uit het buitengebied mee en die hebben allemaal wel een stukje grond om daar hun zonnepanelen voor eigen gebruik neer te leggen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.