Jubilarissen van dameskoor uit Haarle in het zonnetje gezet

HAARLE – “Ik ga iedere maandag met plezier naar de repetitie en hoop dat het zingen nog een tijd door mag gaan”, zegt een van de vijf jubilarissen van het dameskoor uit Haarle. Aanstaande zondag wordt het 50-jarig jubileum van Anny Krukkert, Annie Spijkerman, Dora Nijenkamp-Vloedgraven, Annie Marsman en Tonnie Poppie gevierd. De dames van het eerste uur worden tijdens de jubileumviering in de Sint Sebastianuskerk in Haarle in het zonnetje gezet.

Foto: Leo Kemper

Het dameskoor is opgericht door de toenmalig dirigent G. Nij Bijvank. Hij deed dat in samenwerking met de pastoor. Aanvankelijk werd door een twintigtal dames voornamelijk gezongen bij rouw- en trouwdiensten. Na verloop van tijd werden samen met de heren de hoogtijdagen-vieringen verzorgd.

Sinds de eeuwwisseling zingen de heren en samen samen. Dat was eerst bij gelegenheid, maar sinds een jaar of acht is het bittere noodzaak. Het aantal zingende heren nam af. Momenteel zijn de dames in de meerderheid en bestaat het gemengde dames- en herenkoor uit twintig vrouwen en acht mannen.

De dames zijn dankbaar dat ze de afgelopen vijftig jaar een bijdrage hebben kunnen leveren aan de kerk, de wekelijkse weekendvieringen en de missen. Volgens hen zijn de jaarlijkse uitjes het hoogtepunt. Ze hopen dat ze nog jaren mogen blijven zingen.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.