Intercedent moet kennis hebben van veiligheid op de werkvloer

(Ingezonden mededeling)

Wie werkzaam is bij een uitzendbureau dat bemiddelt tussen medewerkers en werkgevers in onder meer de bouwwereld, wordt vaak gevraagd een veiligheidsdiploma te halen. Wat houdt dat in?

Wie werkzaam is op een uitzendbureau, bijvoorbeeld als intercedent of leidinggevende, moet goed op de hoogte zijn van de wensen van werkgevers en werknemers om de juiste man of vrouw voor een zekere vacature aan te dragen.

Dat geldt in het bijzonder voor werkgevers van een VCA gecertificeerd bedrijf. Om passend personeel voor te stellen is het van het belang om als intercedent goed op de hoogte te zijn van onder meer de veiligheidseisen waar zo’n mogelijke werknemer mee te maken krijgt.

Taak om gezondheid van medewerker te beschermen

Medewerkers van een uitzendbureau die deze taak hebben moeten een CVU VIL diploma hebben. Wie in het bezit is van zo’n diploma kan aantonen dat hij of zij voor de mogelijke medewerker de veiligheid op de werkvloer wil bevorderen, schadelijke invloeden van de bedrijfsvoering op het milieu zoveel mogelijk wil beperken en de gezondheid van de medewerker wil beschermen.

Dat betekent dat je als intercedent goede kennis van zaken moet hebben als het om werken op een bouwplaats gaat of het werken met zware machines bijvoorbeeld. Dit alles komt aan bod in een VCU VIL training, een afgeleide van de basis en vol VCA cursus.

Examen kan ook in Engels afgenomen worden

Zo’n VCU VIL training, die onder meer bij VCA Rijssen te behalen is en dat staat voor VGM (Veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist Uitzendbureaus Voor Intercedenten en Leidinggevenden, bestaat uit een dagcursus die voor het grootste deel gelijk staat aan een VCA vol training die leidinggevenden en zzp’ers moeten halen om bijvoorbeeld in de bouwwereld aan de slag te kunnen.

Het examen, dat 75 minuten duurt, bestaat uit zeventig vragen waar zevenduizend punten voor gehaald kunnen worden. Met minimaal 4515 punten is het diploma een feit. Het VCU VIL examen kan ook in het Engels worden afgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.