Het Overijssels Dichtersgilde zoekt jouw bijzondere Overijssel

OVERIJSSEL – Het Overijssels Dichtersgilde zwaait in augustus 2020 na twee jaar dichten voor en over de provincie af. Als afscheidsproject wil het gilde een bundel uitbrengen met gedichten waarin het bijzondere Overijssel van zijn eigen inwoners centraal staat. Het Dichtersgilde Overijssel nodigt daarom alle Overijsselaren uit om in een paar zinnen de vraag ‘wat is er bijzonder voor jou?’ te beantwoorden.

Dit mag het bos zijn waar je altijd wandelt met je hond, je pasgeboren dochter, dat de boom aan het einde van de straat feloranje kleurt in de herfst, kerst met je familie (of juist niet), hoe een bepaalde plek je altijd herinnert aan dat je mobiel kapot viel op straat, waar je sleutels in de put vielen, de gekleurde sjaaltjes van je tante, je lievelingskoe Berta. Het Overijssels Dichtersgilde maakt een selectie uit de ingezonden verhalen en onderwerpen en schrijft daar 25 gedichten over. Die gedichten verschijnen in augustus in een speciale bundel. Een dichtbundel ván Overijsselaren vóór Overijsselaren. Mail het Overijssels Dichtersgilde wat jij bijzonder vindt en waarom je dat vindt. Je kunt je verhaal of onderwerp tot 1 februari insturen naar overijsselsdichtersgilde@gmail.com. Vergeet niet beeldmateriaal toe te voegen: liefst een filmpje, maar een foto mag ook. Meerdere inzendingen per persoon zijn welkom.

Literaire ambassadeurs

Het Overijssels Dichtersgilde werd in 2018 in het leven geroepen, onder begeleiding van De Nieuwe Oost Wintertuin. De gildeleden Nick Felix, Laura van Eck en Wibo Kosters zijn voor de periode 2018-2020 literaire ambassadeurs voor Overijssel. Ze hebben gedichten geschreven bij onder andere exposities, feestelijke openingen en daarnaast vrij werk over Overijssel. Ook trad het gilde op op onder andere het Tuinfeest, Stadsfestival Zwolle en het Overijssels Boekenbal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.