Het GeinGalaBal: ‘Een theater met toekomst’

RAALTE – De traditionele zittingsavond van carnavalsvereniging ‘De Stöppelkaters’ is klaar voor de toekomst. Het is een mooie mix van ervaring en jeugdig elan: het GeinGalaBal is nog steeds de bakermat voor nieuw talent. Artiesten laten zien dat theater in een nieuw jasje tijdloos is.

Er wordt nog regelmatig teruggedacht aan vroegere tijden, waar de bezoekers schuddebuikend lachten. Denk aan optredens van Mans van de Kloete, De Hapi’s, Lös Herkwerk, Political Joe en Herman Tutert. De traditionele buut is nog steeds het hart van het GeinGalaBal-programma. Raalter trots, Gerard van der Weegh (alias Gait Vedan) brengt weer gortdroge humor in Sallands dialect.

Prins Laurens de 1e en zijn gevolg zullen zich de ogen uitkijken, want de danseressen, van jong tot oud, gooien letterlijk hun beste beentje de lucht in. Op het podium zullen wervelende dansen te zien zijn van de Hofdames, de Fire Cats en de Dansmariekes van de Krielen. Ze laten zien waarom zij op grote dansfestivals mooie prijzen in de wacht slepen. De vereniging is maar wat trots op de dansende sterren.

Ook conferencier Jeroen Smits maakt zijn opwachting. Destijds won hij het tv-programma ‘Moppentoppers’ van Ron Brandsteder. Tijdens de prijsuitreiking voorspelde André van Duin hem een bijzondere toekomst en voorspelde dat het grote publiek nog veel van hem zou gaan genieten. Fijn dat de programmacommissie er in geslaagd is om deze kanjer in Raalte op de planken te brengen. Een vakman die niet op zijn mondje gevallen is en de moppen, grappen en grollen soepel de theaterzaal in rolt.

De Raad van Elf wordt onderhand ook al een vaste en graag geziene gast op het podium. Met jeugdig elan bewegen ze over het podium en creëren een sfeertje dat aanslaat. Zij krijgen het publiek snel op hun hand en de stemming is uitbundig. De hoogheden prins Gijs de 1e van de Krielen, prins Fabian de 1e van de Stöppelducks en prins Laurens de 1e van de Stöppelkaters staat dus heel wat te wachten. De Zeldzame Kater van het Jaar wordt die avond uitgereikt. De Zeldzame Kater is inmiddels bekend gemaakt en toegekend aan de organisatie van de Dorpsquiz Raalte.

Het GeinGalaBal wordt gehouden op zaterdag 8 februari.  De zaal is om 20.30 open, terwijl het programma klokslag 21.11 begint. Zeker na het succes van vorig jaar wordt een uitverkocht huis verwacht. Liefhebbers kunnen dus het beste de kaarten in de voorverkoop halen. Die voorverkoop is inmiddels gestart bij Schulten VOF in de Herenstraat. Tickets kosten elf euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.