GroenLinks schuift Miriam Zijp naar voren voor wethouderschap

OLST-WIJHE – GroenLinks Olst-Wijhe stelt uit haar fractie Miriam Zijp (35) voor als kandidaat voor het wethouderschap van de portefeuilles Financiën, Sport en Cultuur. Een stemming aankomende maandag moet uitwijzen of zij of VVD’er Hans Olthof wethouder Anton Bosch (VVD) gaat opvolgen.

GroenLinks vindt dat de vacature die is ontstaan door het tussentijdse vertrek van Bosch moet worden ingevuld door een opvolger met frisse ideeën over bestuurlijke vernieuwing. Ook probeert de partij hiermee recht te doen aan het maatschappelijke belang van meer diversiteit in het gemeentebestuur. Zijp: “Ik wil als wethouder oprecht en gedurfd beleid voeren, dat is gericht op een intensieve en open verbinding met de inwoners en organisaties. De angst om fouten te maken en daarop afgerekend te worden staat vernieuwing en soms ook het contact met inwoners in de weg. Samen kunnen we dat doorbreken.”

Volgens GroenLinks zijn beide kandidaten geschikt voor de functie, maar verschillen zij wel in achtergrond, visie en werkwijze. Het is aan elk individueel raadslid om daarover een eigen voorkeur aan te geven tijdens de stemming over het wethouderschap op 3 februari. Er valt dan in ieder geval wat te kiezen, hetgeen het democratische proces ten goede komt, aldus de partij.

Foto: Dirk Gillissen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.