Goed bezochte en nuttige inloopavond Energietuin de Noordmanshoek

WIJHE – Inwoners van de gemeente Olst-Wijhe verzamelden zich afgelopen donderdagavond in ’t Langhuus in Wijhe voor een open inloopavond in het teken van Energietuin de Noordmanshoek: de Energietuin die ten noorden van Wijhe gerealiseerd gaat worden. Stichting De Noordmanshoek maakte van de avond gebruik om de inwoners bij te praten over de huidige stand van zaken, maar vooral ook om input te krijgen vanuit de omgeving.

Veel mensen wisten de weg naar ’t Langhuus te vinden. Herman Engberink, wethouder van de gemeente Olst-Wijhe, telde het aantal aanwezigen: “Als ik het zo inschat, was er zo’n vijftig man. Een mooie opkomst.” De aanwezigen zaten verdeeld over verschillende praattafels waar de stichting uitgebreid het conceptplan doornam, waar vragen gesteld konden worden en suggesties gegeven konden worden voor de precieze invulling van het plan. Coöperatie Goed Veur Mekare vertelde over het zonnepark en Natuur en Milieu Overijssel en de Wageningen University waren aanwezig om vragen te beantwoorden over het project Energietuinen. De avond kenmerkte zich door interesse en betrokkenheid, viel wethouder Engberink op. “Er was veel belangstelling, er werden veel vragen gesteld en mijn indruk is dat het plan breed gedragen wordt. Dat is heel positief.” Behalve geïnteresseerd en betrokken, waren de inwoners ook kritisch. Wie gaat dit plan exploiteren? En wie neemt het beheer voor zijn rekening?

Wellnesscentrum

Toen de inwoners werd gevraagd om suggesties te doen voor de invulling van het plan, leverde dat een flinke lijst met nieuwe ideeën op: een beeldentuin, een vlindertuin, een theehuis, een forellenkwekerij, een geitenboerderij. “Of een Wellnesscentrum,” stelde inwoonster Jet Bourquin voor. “Een plek om te ontspannen tussen de bomen, dat lijkt me wel wat.” Ook over de infrastructuur werd gesproken: een goede verbinding met wandel- en fietsroutes langs de IJssel en met het dorp vindt men belangrijk en de mogelijk gevaarlijke weg met vrachtwagens richting Stegeman baart een enkeling zorgen. Alle inbreng is opgeschreven en komt in een creatieve meedenksessie op 27 februari opnieuw voorbij om te kijken óf en op welke manier de ideeën in het plan passen.

Stichting De Noordmanshoek kijkt terug op een zeer geslaagde avond en hoopt ook in het vervolgtraject op veel betrokkenheid bij de ontwikkeling van het plan. Ze zien hun dorpsgenoten graag weer tijdens de creatieve meedenksessie op 27 februari.

staging2.natuurenmilieuoverijssel.nl/energietuin-de-noordmanshoek

Inwoners van de gemeente Olst-Wijhe aan praattafels tijdens de inloopavond

1 REACTIE

  1. Ach kijk wie er ook was, het zonnestraaltje van Middel. De kersverse zelfbenoemde voorzitter van VDLOW! Pas op Stichting Noordmanshoek. Dit clubje steekt overal haar neus in. Laat jullie mooie initiatief niet verzieken door dit clubje.
    Heel veel succes gewenst met jullie energietuin idee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.