Gezamenlijke pilot Sportbedrijf Raalte en De Productie Raalte

RAALTE – De Productie Raalte (voorheen Stichting Werk Raalte) en Sportbedrijf Raalte starten samen de pilot Fit en Vitaal. Fit en Vitaal is een onderdeel van het programma WerkFit, een werk-leertraject waarbij de huidige tien deelnemers – er is doorgroei mogelijk naar structureel rond de twintig deelnemers – van De Productie geholpen worden bij re-integratie naar (betaald) werk.

Onderdeel van het project is fit worden door beweging en gezonde voeding. Elke woensdag gaat een groep medewerkers aan de slag met het voeding- en beweegprogramma in Sportcentrum Tijenraan onder leiding van een sportdocent van Sportbedrijf Raalte en diëtistenpraktijk Salus. Lekker in je vel zitten is een belangrijk aspect om weer mee te kunnen doen in de maatschappij. De deelnemers krijgen ongeveer drie maanden groepstrainingen bij Sportcentrum Tijenraan. Vandaaruit wordt de vertaalslag gemaakt naar verschillende sporten. Directeur Henry Bronkhorst: “Het uiteindelijke sportieve doel is dat, wanneer zij klaar zijn met het traject, de deelnemers enthousiast zijn geworden over een sport die bij hen past en zo na het programma in beweging blijven.” Beweegmakelaar Brigit Trooster van Sportbedrijf Raalte begeleidt de mensen hierbij. Diëtistenpraktijk Salus verzorgt diverse workshops over de balans tussen gezonde voeding en bewegen.

Naast het beweegprogramma Fit en Vitaal bevat het project WerkFit meerdere thema’s. Zo komen er werkgerelateerde workshops, zoals sollicitatietrainingen en worden via samenwerkingspartner Taalpunt deelnemers meer taalvaardig gemaakt.

Deelnemers ‘Fit en Vitaal’ sportief aan de slag met sportdocent Rik Keijzer van Sportbedrijf Raalte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.