Fenny Kleefman exposeert in Anjerpunt Hoonhorst

HOONHORST – In de maanden januari en februari exposeert Fenny Kleefman-Nijeboer uit Hardenberg haar werken in Anjerpunt Hoonhorst. Fenny werkt hoofdzakelijk met olieverf, waarbij zij alleen de elementaire kleuren gebruikt. De tussenkleuren maakt zij zelf. Fenny schildert meestal met kwast, maar gebruikt ook af en toe schildersmes en spons.

Fenny is op haar 65e begonnen met schilderen. “Het begon met een sinterklaascadeautje: wat kwasten, tubetjes verf, doek en een eigengemaakte schildersezel. Ik had ooit gezegd dat ik dat leuk vond.” Zij volgde een aantal jaren lessen bij Lenie de Kruyf uit Sibculo.

Haar grootste inspirator is Claude Monet geweest, schilder van het landschap, de lucht en het licht. Fenny heeft een studie gemaakt van deze schilder in 1994 en een werkstuk over hem voor een cursus ‘kunst en cultuur’. Zo schildert Fenny ook graag mooie wolkenluchten, bloemen, bomen, rivieren en bergen. Als bron gebruikt ze vaak eigengemaakte foto’s of een plaatje uit de krant of tijdschrift. “Al doende leert men en ik doe het graag. Het is een leuke hobby en ik word er zo lekker rustig van”.

De expositie is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van  13.30 tot 17.00. Op donderdag tot zondag is de expositie van 10.00 tot 17.00 geopend. Het Anjerpunt is te vinden aan de Kerkstraat 7 in Hoonhorst.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.