Ervaringsdeskundige bij voorprogramma Yora Rienstra in Hoftheater

RAALTE – Vrijdag 17 januari treedt Yora Rienstra met haar theaterprogramma ‘Up’ op in het Hoftheater in Raalte. Rienstra speelt dan Emma Nieuwenhuizen die opnieuw moet worden opgenomen op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Het verhaal van Emma Nieuwenhuizen komt uit het boek, met dezelfde titel, van Myrthe van de Meer.

In het gratis voorprogramma staat Mink de Vries. Hij is ervaringsdeskundige en ambassadeur van de Stichting Samen Sterk zonder Stigma en vertelt over zijn eigen verwardheid, up periodes en psychosegevoeligheid. Hoe ga je er mee om, hoe reageer je op vooroordelen? Het voorprogramma geeft bezoekers alle mogelijkheid om samen in gesprek te gaan.

Het voorprogramma start om 19.15 uur, het theaterprogramma met Yora Rienstra start om 20.15 uur. Bijna bij al haar theaterprogramma’s in het land staan ervaringsdeskundigen met de psychiatrie in het voorprogramma. Ze staan daar met elk hun eigen verhaal, met als doel om mensen te helpen om een genuanceerder beeld te krijgen van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Foto: Mink de Vries

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.