Energieloket Salland start inloopspreekuur in Raalte

RAALTE – Hoe kan ik minder elektriciteit gebruiken? Wat doe ik aan vocht of schimmel in de woning? Klopt die offerte voor zonnepanelen? Is er subsidie beschikbaar? Ik wil duurzaam nieuwbouwen, maar waar moet ik beginnen? Dit zijn veel voorkomende vragen. Energieloket Salland gaat een keer per maand een inloopspreekuur houden om dit soort vragen te beantwoorden. Het gratis inloopspreekuur is elke derde dinsdag van de maand vanaf 19.30 uur in DeBuut, Zwanenwoerd 1. Het eerste inloopspreekuur is op 21 januari.

Energieloket Salland heeft al honderden huiseigenaren van gratis energiescans voorzien. In de buurtdorpen spreken de energievakmannen ook geregeld op bijeenkomsten van Plaatselijk Belangen. In Raalte ontbrak dit nog, daarom start het Energieloket Salland nu met een inloopspreekuur. Mensen kunnen er terecht met alle vragen op het gebied van energie en binnenklimaat. Energievakmannen van het Energieloket zijn onafhankelijk en zijn aanwezig om vakkundig antwoord op alle energievragen te geven.

Jan Oostewechel is een van de aanwezige vakmannen. Hij heeft al jaren ervaring met het “Energiek Spreekuur” in Heeten. “Mensen komen echt met allerlei vragen: of ze nu zonnepanelen moeten kopen of dat ze beter nog even kunnen wachten, of we een offerte willen beoordelen, of een warmtepomp rendabel is, wat is goede ledverlichting en hoeveel ze daarmee besparen, hoe ze na goede isolatie het best kunnen ventileren. De vragen gaan echt alle kanten op,” vertelt hij. Oostewechel merkt dat er veel behoefte is om het huis te verduurzamen, comfortabeler te wonen en de energierekening naar beneden te krijgen. Maar hij ervaart ook dat de mensen zo langzamerhand door de bomen het bos niet meer zien. “Wij houden bij ons advies dan ook altijd rekening met wat de mensen willen. Als energievakman zijn we bijvoorbeeld geen voor- of tegenstander van een warmtepomp, maar we weten wel of die functioneel is en wat de kosten en de baten zijn. Dan kun je zelf de keus maken. Zo denken we ook graag mee als je een huis gaat bouwen of verbouwen. We kunnen je de voor- en nadelen van eventuele keuzes uitleggen. We weten ook de weg naar verschillende subsidiepotjes.”

raalte.nl/energieloket-salland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.